onsdag, december 17, 2008

Helgen som var : en Skithelg rent ut sagt.

Här kommer ett långt och virrigt inlägg om våran knashelg:


Helgen som var, den va lite lagom körig.. allt på en gång.
Fredagen var lugn och skön, vi somnade framför tv:n precis som vanligt. Hederligt fredagsmys.

Lördagen förflöt med storstädning. Upptäckte att det var stopp i avloppet! Blä. Vi som just tömt brunnen, eller inte vi utan bajsbilen. För att lösa (fniss) detta problem med stopp i avloppet har vi en fiffig mackapär som Kärleken får använda sisådär två gånger om året. (tur han är händig) Men eftersom det var frysgrader ute var vi tvungna att ta in högtryckstvätten, som mackapären kallas, för upptining innan användning. Vi samlade sen ihop familjen och åkte mot stan. Vi hade ett uppdrag: att handla upp ett presentkort vi fick i julklapp förra året. Utgångsdatum 15/12, tyckte att det var dax. Blev en kanon snygg adventsljusstake. Gled omkring i flera timmar och bara tittade på saker, pratade med folk och faktiskt så handlade vi inte något mer. Ganska bra gjort. Väl hemma så blev det ingen avloppsrensning, för mörkt, får vänta till Söndag. Lagade god mat och satt vid bordet alla fyra, hör och häpna, längre än en kvart. En riktig middag utan spring... det var längesedan. Tjohoo!


Jag och Kärleken kollade på tv senare på kvällen och i min ögonvrå ser jag nåt litet röra på sig.. En mus (ja, en riktig med fyra ben och en svans) Jag blev lite darrig och viskade till Kärlek att han måste göra nåt för såhär kan vi inte ha det. På med bästa vinterhandskarna och jaga rätt på fanskapet. Om det är nån som försökt att fånga ett sånt här litet och superkvickt djur med bara händerna någon gång vet att det är stört omöjligt, nästan iallafall. Kärleken gjorde sitt bästa men gav upp när musen sprang in i Stors rum och försvann där, spårlöst. Då kom han på den briljanta idén att vi har ju faktiskt två katter och det är ju meningen att de ska hålla sådana här skadedjur borta från vårt hus. Så han ropade in dem. De gick omkring här som osaliga andar båda två. Cassis som är en riktig fegis hon hoppade upp i vår säng och där blev hon kvar. Sotis gick omkring och spanade. In till Stors rum, det rasslade till och sen kom hon ut med musen i munnen. Duktig katt! Men den var ju inte direkt död för nu skulle det ju lekas med den, och tro på fan att då smiter musen iväg och gömmer sig i tvättmaskinen. Det var bara att ge upp. Vi hoppades att den skulle komma fram under natten och att katterna skulle få tag i den men icke. Den fick bo där över natten.

Söndag... I korta drag nu för inlägget har blivit så låångt.

Kärleken lirkade bort stoppet i avloppet. Bravo. Musen fångades, men smet igen för att jag mitt praktarsle skulle ta en bild på fångsten:

Men jag fick en bild i alla fall: se så fin den var. Den stack iväg som ett skott in till Stors rum igen och ta da: försvann! Skit. Vi gav upp igen. Stängde dörren in till Stors rum, la en handduk vid dörren så att den inte kunde smita någon annanstans. Vi hade planerat in gäster på lunch, M & J. De kom på utsatt tid, vid ett. Skulle luncha innan de åkte vidare till Estocholmo. Stor var inte sen på att dra med J in på sitt rum för att visa upp vårt nya husdjur. Skall tillägga att J är en av Stors favoritkompisar, hon tycker att det är superkul att leka med honom. De hittade på husdjuret och vips hade J fått på handskar, Kärleken tog en handduk och med gemensamma krafter och lite list fick de tag på musen (och den här gången fotade inte jag något) utsläppt i naturen blev den ialla fall. Djurvänner som vi är.

Tack J & M för trevligt sällskap på söndagseftermiddagen. Ses snart igen.

Det var vår helg! Pust...

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi är glada för att fått göra en insats. Tack själva för en trevlig eftermiddag!!!