söndag, maj 20, 2012

Sitter kanske här för sista gången




I alla fall med Stor i bassängen.
Hon är inte så sugen på att fortsätta. Hur länge skall jag bestämma hennes aktiviteter?
Nånting behöver hon göra.

Hur har ni gjort med era barn?
Har ni bestämt och hittat på eller har era barn gjort egna aktiva val?
Hur gamla har de varit när de börjat?

#behöverlitevägledning

6 kommentarer:

Jeanette sa...

Vi har alltid låtit våra välja själva vad de vill göra, bara stoppat vid ett tillfälle när liten velat ha fem aktiviteter samtidigt. Men det har aldrig varit svårt för de vill själva ha aktiviteter. Vi har faktiskt styrt en gång till: att de ska lära sig simma! Sen valde de båda två att fortsätta. Våra har kört simning, fotboll, cheerleading, gymnastik, bordtennis, handboll. Började med babysim vid ett par månader, familjegympa kanske ett par år gamla och sen har det rullat på.
Men både F och jag har "alltid" tränat mycket.

Jeanette sa...

Glömde säga att vi har aldrig tvingat dom till något de inte vill heller, det funkar inte...
Kram

Sus sa...

Mina barn går alltid sina egna vägar.
För det har jag lärt dem.

Det har varit gympa, basket, flöjt, agility, innebandy..men inget har riktigt passat dem.

Vad kan jag göra åt det? Bli osams inför alla träningar, skjutsa på matcher de inte vill vara med på och ha ledsna barn?

Nä du.

Susjos sa...

Mina killar har provat det mesta, lite ishockey för den ena, basket för den andra. Båda har tränat innebandy och fotboll. Yngsta killen tränade fotboll längst,men kom sen hem en dag och sa att han ville sluta! vad kunde vi göra? Säger som Sus,man kan inte tvinga. Sporadiskt har de spelat badminton, och äldsta har kört lite styrketräning. Men nu är de ju vuxna, och man kan bara komma med förslag...

Susjos sa...

Åh..föresten, blev lite nostalgisk när jag såg simhallen, för visst är det Lugnet?

Vi i Vickland sa...

Sorken har gått på musikgrupp en termin, det vill han fortsätta med men det har varit för få deltagare varje år. Han vill spela trummor, men är för liten. Sedan har han provat på fotboll (två träningar sedan hade han fått nog). Dottern ville gå på dans, hon gick en gång sedan hade hon gjort det och slutade. De får göra som de vill, men jag skulle sätta en gräns vid två aktiviteter om det krävdes (i alla fall i den ålder de är nu). Jag och Mannen började inte med någon aktivitet innan skolåldern heller. Men jag kör också på att de inte ska göra något mot sin vilja.